Polisen söker bombmotiv

Ett politiskt attentat eller ett krogkrig? Teorierna om vad som ligger bakom torsdagsmorgonens sprängdåd är många och än så länge har polisen ingen teori om motiv.

15 mars 2018 12:58

– Vi vet inte vad eller vilka som ligger bakom sprängningen, säger Thomas Månsson, utredare på polisen vid grova brott i Norrköping.

Det var klockan 04.45, tidig torsdagsmorgon som Norrköping vaknade upp till ännu ett bombdåd. Sprängladdningen hade placerats i anslutning till dörren på Stopet. Där hade den orsakat mindre skador på entrédörren av järn, däremot var fönsterrutorna i våningen ovanför krossade.

– Ingen människa ska ha kommit till skada, säger Thomas Månsson.

Han vill inte kommentera om polisen utgår från att sprängdådet var politiskt, med anledning av ägarens politiska hemvist, eller krogrelaterat.

– Det är en mycket relevant fråga, men inget jag kan svara på. Vi har ingen aning om vad motivet kan vara, säger Thomas Månsson.

Polisen har knackat dörr och pratat med vittnen.

– Vi har pratat med flera taxiförare och andra vittnen och vi kommer at fortsätta knacka dörr och höra flera vittnen, säger Thomas Månsson.

Det ska ha setts en bil som lämnat platsen i samband med att det small?

– Det har förekommit flera bilar, men det är inget jag kan berätta några detaljer kring, säger Thomas Månsson.

Ser ni något samband med tidigare sprängningar som exempelvis den på Nygatan?

– Nej, inte med den sprängningen men vi tittar på andra aktörer som tidigare använt sig av sprängmedel, säger Thomas Månsson.

Hells Angels har ju upphört som förening i Norrköping men individerna finns kvar, är de föremål för polisunderökningen?

– Ja.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa