Plan anläggs på Getängen

Nu har en spontanfotbollsplan i konstgräs börjat uppföras invid utegymmet på Getängen. Här ska också en hinderbana och klätterblock sättas upp så det finns goda möjligheter till motion till hösten.

Det har i dagarna satts upp ett byggstaket intill utegymmet på Getängen – orsaken är att arbetet nu har inletts med anläggningen av en ny idrottsplan.

– Det stämmer, här ska det bli en spontanidrottsplan på 35 gånger 55 meter och det är de förberedande arbetena som nu inletts, berättar Fredrik Reimander, anläggningsstrateg på Kultur och Fritid.

– Planen kommer att bestå av konstgräs men med kortare strån och fyllt med sand.

Tanken är alltså att planen ska finnas tillgänglig för spontanfotboll för den som är hågad.

– Ja, den här planen behöver inte bokas utan vi vill ha igång barn och unga att kicka när de vill, säger Fredrik Reimander som tillägger att det är ännu mer på gång i området.

– Det kommer att komma upp en hinderbana här också och dessutom två klätterblock som är 1,5 samt 3 meter höga.

Tillsammans med det utegym som invigdes förra året samt både volleyboll- och basketplan finns det med andra ord en hel del möjligheter till olika aktiviteter här framöver. Dessutom ligger den nära 100 år gamla och byggnadsminneskyddade Linghallen precis i närheten.

– Vi ska inte heller glömma bort boulebanan. Vi räknar med att den nya planen, hinderbanan och klätterblocken ska vara på plats vecka 39-40; alltså omkring 1 oktober, säger Fredrik Reimander.

Det finns nu sju utegym i Norrköpings kommun med det på Getängen inräknat. Det har också framförts planer på tre stycken i Skärblacka, Östra Husby och Krokek.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa