Pane Fresco betyder färskt bröd på italienska. Det är också namnet på de totalt fyra restauranger som Paolo Roberto planerar i landet.

– Vi har öppnat en i city i Stockholm som är en gigantisk succé. Och så öppnar vi nummer två i Norrköping, där vi har hittat en fantastisk lokal, säger Paolo Roberto.

Lokalen i Norrköping ligger i hörnet Hantverkaregatan och Olai Kyrkogata, under Swedbank, i Lundbergs nybyggda fastighet.

Artikelbild

| Krogägare. Paolo Roberto gillar Norrköping.

– Vi tror att det finns utrymme för en riktigt bra italienare, där vi gör den riktiga napolitanska pizzan, och serverar traditionell napolitansk mat, säger Paolo Roberto.

– Det är jättekul att få honom till oss, säger Alexander Gil, kommersiell förvaltare hos fastighetsägaren Lundbergs.

– Det här är ett helt nytt restaurangkoncept som Paolo Roberto själv har skapat, tillsammans med sin bror och två andra kollegor. De öppnade sin första enhet i augusti, i Åhléns City i Stockholm.

Paolo Roberto har sina rötter i Neapel i södra Italien. Den mest kända rätten där är just den napolitanska pizzan.

Pane Fresco kommer självklart att ha en vedeldad ugn – det är bara i sådan, med hög värme, 500 grader, som man får den rätta smaken, menar Roberto.

– Vi har bara italienska kockar, napolitanska pizzabagare, som lagar efter grundreglerna.

– Det napolitanska köket är ett enkelt kök. Det är tomatsås, en del fisk. Vi tar en del vändor norrut också, med risotto, men basen på vår meny är napolitansk.

– Vi är supernoga med råvarorna, säger han och berättar att mozzarellan flygs in och olivoljan kommer från hans egen mark.

Han kommer själv att delta i matlagningen och någon dag i veckan vara i Norrköping, och röra sig bland gästerna, säger han.

– Jag är inte Jamie Oliver – jag är på mina ställen, säger Paolo Roberto.

Han berättar att han har nära kontakt med Norrköping, som är en "riktig boxarstad", och att han har många vänner här.

Restaurangen i Norrköping öppnar till sommaren. Efter det första tipset om lokalen i Norrköping har han varit nere och tittat på den.

– Vi har valt mellan attraktiva lägen i flera städer. Det här är ett fantastiskt läge, säger Paolo Roberto som gillar de fyra meter höga fönstren och att få bygga från grunden i en helt tom lokal.

Han beskriver restaurangen i Stockholm, och konceptet som också kommer till Norrköping, som ett italienskt Kinderägg, ett litet Italien, en liten piazza, där det också finns en glassbar, en kaffebar med likörer och en liten delikatessdel där man kan köpa delikatesser.