För några år sedan startades Cleantech Östergötland, en ideell förening med syfte att positionera länet som en miljöteknikregion. Med medel från bland annat Norrköpings och Linköpings kommuner kunde de drygt 100 medlemsföretagen bland annat ta emot internationella besökare och visa upp sin verksamhet.
Så drogs stödet in och förra året låg verksamheten nere. Nu är det dock dags att återuppliva nätverket, denna gång finansierad av de två kommunerna och i samarbete med Östsvenska Handelskammaren (ÖHK) och konsultföretaget 2050. Den här gången handlar det dock inte om att ta emot internationella besök. Snarare sätts fokus på kontaktskapande, där Cleantechföretag kommer att "krockas" med Handelskammarens övriga medlemsföretag.
– Satsningen kommer ge affärsnytta och utbyte både för Cleantechföretagen och Handelskammarens övriga medlemmar. Vi tror att det finns mycket spännande att hämta i möten mellan olika typer av företag, säger Johanna Palmér, vd på ÖHK.
Inom nätverket ses en stor potential att öka regionens tillväxt inom miljöteknik genom samarbete regionalt, nationellt och internationellt.
– Det känns fantastiskt att regionens företag inom miljöteknikområdet nu får möjlighet att utveckla sina affärsmöjligheter via den långsiktiga plattform och spännande samarbetsmöjligheter som Cleantech Östergötland innebär, säger John Askling, ordförande för Cleantech.
– Nätverket kommer att möjliggöra fler hållbara affärer för företagen i regionen och tillsammans kan vi sprida hållbara produkter och tjänster från Östergötland, säger Markus Ekelund, vd 2050.