Östgöta kök öppnar ny bistro

Östgöta kök lägger ner restaurangen Pig n Hen på Hospitalsgatan och öppnar istället en ny bistro – Rot – i samma lokal. "Vi har länge gått och funderat kring detta koncept, som tar oss tillbaka till Östgöta Köks rötter och vår grundvision", säger delägaren Thomas Hallgren.

Östgöta kök gör en nysatsning i centrala Norrköping.

Företaget har bestämt sig för att stänga restaurangen Pig n Hen i slutet av februari.

Några veckor senare, under senare delen av mars, ska de istället öppna en ny bistro i samma lokal. Den nya bistron kommer gå under namnet Rot och erbjuda klassisk svensk mat.

– Vi på Östgöta kök har alltid haft en passion för den svenska maten. Både jag och Karin har känt att vi vill ta steg mot att renodla den inriktningen. Vi har länge gått och funderat kring detta koncept, som tar oss tillbaka till Östgöta Köks rötter och vår grundvision, säger Thomas Hallgren, som tillsammans med sin kollega Karin Elebring startade restaurangkoncernen Östgöta Kök 2005, i ett pressmeddelande.

– Dessutom tycker vi att Rot kompletterar Norrköpings restaurangutbud på ett bra sätt. En ”alla dagar i veckan-bistro” med fokus på nordiska råvaror med unika smaker. Okomplicerat, riktigt gott käk helt enkelt, fortsätter Hallgren.

 

De ser bistron som en självklar bakficka till Östgöta köks restaurang GIN som ligger alldeles intill.

På Rot kommer gästerna istället mötas av en à la carte-meny med noga utvalda rätter.

Östgöta kök driver sedan tidigare ett flertal restauranger i Norrköping, som Härlig Pasta, Burgers & Bangers, Arkösunds hotell och restaurangen Östgöta kök.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson

Ämnen du kan följa