Nu har festen börjat för Efterfesten

Nu börjas det för Efterfesten. Norrköpingsbandet hade på tisdagen premiärvisning av musikvideon till sin nya singel "Efter Festen" som släpps inom kort.

19 maj 2015 14:19

– Vi körde igång det här projektet för tre år sedan och man kan säga att det är en fortsättning på ett tidigare projekt när vår sångare flyttade tillbaka till Australien, säger Leif Stenbom, en av tre låtskrivare i Efterfesten.

Bandet kommer att släppa ytterligare två singlar innan man i oktober släpper albumet "En resa från B till A" med åtta eller nio låtar. I samband med det kommer kortfilmen "From A to B & back again - The Philosophical Journey of The After Party´..." att släppas. Filmen bygger på fem av bandets låtar och är producerad av Carl Biörsmark som också har gjort den nu aktuella musikvideon. Han förklarar att filmen kommer att fungera som ett eget parallellt projekt.

– Calle och jag sprang på varandra för ett tag sedan och då nämnde jag de fem låttitlarna för honom, men han tyckte att jag sa dom i fel ordning, säger Leif Stenbom.

– Jag ändrade ordningen på låttitlarna och så blev det en berättelse, säger Carl Biörsmark som menar att ordningen ska vara "Dåligt Gin", "Efter Festen", "Komet", "En Stjärna i Huvudet" och sist "Den Andre Svensken i Rymden".

Medlemmarna har andra jobb eller projekt vid sidan av, men poängterar att Efterfesten ändå är mer än bara en hobby.

– Seriöst är ett bra ord, säger Leif Stenbom.

Magnus Johansson som har skrivit två av låtarna förklarar att när flera skriver låtar hamnar alla i bandet på samma nivå.

– Man får inspiration av varandra. Det är roligt att ta intryck av andras låtbyggen och språk.

Länk till musikvideon "Efter Festen"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!