Hon blev något av en lokalkändis för några år sedan när hon kämpade för att få in sin mamma, Kerstin Johansson, på ett äldreboende.

Hon drog även igång en namninsamling som riktade sig mot nedskärningar i vård för äldre och dementa och mot nedläggningen av äldrecentret Gläntan i Krokek.

Nu gör Wiwi Heggblad entré i politiken.

Artikelbild

| Också med. Klas Karlsson är också med på Landsbygdspartiets lista.

Hon är ett av nio namn på Landsbygdspartiets lista.

–  Jag sa ju att jag inte skulle ge mig in i politiken men Åke Karlsson (som grundat partiet) har hört av sig till mig några gånger och jag har tänkt över det hela. Jag brinner jag för landsbygden och äldrefrågan och det är väl det jag vill hjälpa till med, säger Wiwi som beskriver sig själv som en riktig ”lantis”.

Att det blev just Landsbygdspartiet för henne föll sig därför ganska naturligt.

– Landsbygden måste ju få leva och ska den göra det kan man inte lägga ner skolor och äldreboenden på landsbygden eller försämra kommunikationer. Vi tycker alla om att vara på landet ibland och då måste allt det här runt omkring fungera.

Vad hoppas du kunna åstadkomma?

– Det här med politik är ju nytt för mig men jag har ju kämpat väldigt mycket med äldrefrågor 2015-16. Jag fick ju bra respons från alla då. Det var en väldig kamp som slutade bra men att komma fram dit var alldeles för jobbigt. Jag vill jättegärna hjälpa de här stackars gamla människorna som knappt kan prata för sig själva. Jag brinner för den frågan, säger Wiwi.

Så här säger Åke Karlsson om att Wiwi Heggblad anslutit till partiet:

–  Det är vi mycket glada för. Det betyder väldigt mycket för oss. Vi som följt hennes arbete och de frågor hon drivit känner stor beundran för det hon gjort.

Åke har även lyckats få med sonen Klas, känd från ”Bonde söker fru”, på listan. Där finns också flera andra lokala företagare och representanter från vård- och omsorg.

– Jag tycker det är en intressant samling. Målet är att komma in i fullmäktige. Det är då vi kan vara med och påverka och jag tycker vi har frågor som nog tilltalar en del, säger Åke.