Sedan tidigare är det klart att Kvarteskrogen Askens ägare tar över de två restaurangerna som gick i konkurs tidigare i år. Nu har man kommit fram till en vision över de två lokalerna, som kommer att leva tillsammans med en passage emellan. Medan det i Fiskmagasinets gamla lokaler blir fokus på mat, blir det barhäng i före detta Enjoy.

Med mat från hela världen, inspirerad av streetfoodkulturen och fokus på vegetariska rätter, öppnas restaurangen någon gång under våren 2019.

– Vi vill att maten ska vara enkel, lekfull och vällagad. Förhoppningsvis faller det Norrköpingsborna i smaken, och med vår prisbild kommer de att kunna besöka oss flera gånger i veckan, säger Carina Carlqvist på Kvarterskrogen Asken.

Fokuset på vegetariskt har ägarna snappat upp som en önskan från Norrköpingsborna, minst 51 procent av rätterna på menyn kommer att vara vegetariskt. Inspirationen från världens streetfood gör att Burgarbarens burgare även flyttas in i den nya restaurangen.

Vad restaurangen ska heta och detaljerna i inredningskonceptet är ännu inte officiellt. Just nu arbetar Asken mot målet tillsammans med inredningsarkitekterna Nordiq, som nyligen vann Svenska Designpriset.

– Det viktigaste är att vi får något som både vi och Norrköpingsborna verkligen kan känna sig nöjda med, säger Carina Carlqvist.

Det här är dock inte den enda nyheten i kvarteret. Enligt fastighetsägaren Castellum är flera "spännande koncept" på väg att lytta in.

– Nu jobbar vi för att ännu tydligare definiera det som är unikt med Knäppingsborg: kombinationen av historia, trender, kvalitet och en välkomnande atmosfär. Askens nya koncept passar perfekt i den utvecklingen. Vi stärker också Knäppingsborg som ett självklart centrum i en redan väl etablerad restaurangstad, säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschef Castellum.