Norrköpingspolitiker avgår direkt

12 februari 2019 08:15

Sent på måndagskvällen deltog moderatpolitikern Lars Bredin (45) från Norrköping i en nätdebatt på Dagens Industris Facebooksida. Debatten handlade om miljöminister Isabella Lövins tidigare besked om höjningar av bensinskatten. Lars Bredin som är ledamot för Moderaterna i Samhällsplaneringsnämnden i Norrköping skrev kort och gott "Skjut henne" i kommentatorsfältet.

Folkbladet talade tidigt på tisdagsmorgonen med Lars Bredin. Han tillstod direkt att det var han som skrivit på DI: s sida.

– Jag gör avbön och ber om ursäkt och jag är oerhört bitter på mig själv. Alla som känner mig vet att jag inte alls är en våldsam person, sa Lars Bredin.

Han lämnar nu omedelbart sitt uppdrag i Samhällsplaneringsnämnden.

– Jag har varit aktiv i 16 år i Moderaterna. Nu lämnar jag allt. Det finns inget annat att göra, sa Lars Bredin.

Bredin berättar att han är mycket aktiv på sociala medier och att tonen ibland är tuff och hård.

– Men det är ingen ursäkt för att bete sig som jag gjorde. Jag fick hjärnsläpp och jag ber Isabella Lövin, min familj och mitt parti om förlåtelse, sa Lars Bredin.

Sophia Jarl är gruppledare för Moderaterna i Norrköping.

– Lars ringde mig på morgonen och berättade om vad som hänt och om sitt beslut att lämna politiken. Jag är enig med honom. Det går inte att företräda Moderaterna och bete sig som han har gjort, sa Sophia Jarl.

Hon beklagar det inträffade.

– Lars är en bra och fin person som i många år har gjort goda insatser i politiken. Nu får han dock ta konsekvenserna av sitt misstag. Det finns inget annat sätt att hantera detta, sa Sophia Jarl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Widar Andersson