Norrköpingsbor hyllades i Stadshuset

I onsdags hölls den traditionsenliga guldmiddagen i Stadshuset. Då hyllades Norrköpingsbor som stått för fina prestationer under det gångna året.

Ända sedan 1998 har Norrköpings kommun uppmärksammat personer i kommunen som antingen vunnit ett nationellt eller internationellt mästerskap eller på ett annat sätt gjort en insats för Norrköping.

I år var det 28 personer som uppvaktades.

– Det här är personer som under året gjort något särskilt inom idrott, kultur och näringsliv, . Det är sektorer som bidrar till att göra Norrköping till den spännande stad det är. De här personerna är också gsoda ambasadörer för staden och sätter Norrköping på kartan. Därför är det viktigt att uppmärksamma dem, säger Olle Vikmång (S), kommunfullmäktiges o, som var värd tillsammans med Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.rrdförande.

 

Enduroförarna Martina och Emilia Reimander, talaren Charbel Gabro och David Frykerås från företaget Againity var några av de som hyllades.

Med på guldmiddagen fanns också Viktor Melin från Åby Ridklubb, som vunnit SM-guld i hästhoppning, samt skådespelerskan Carina Perenkranz, som tilldelades Norrköpings kulturstipendium till Moa Martinsson.

Från näringslivet närvarade bland annat Magnus Malm från Magnentus, som under fjolåret fick byggbranchens pris för Sveriges bästa husfasad.

– En positiv bieffekt med middagen är mötena som uppstår mellan de inbjudna. Det blir ett gränsöverskridande nätverkande som kan få spännande spinoffer. Under middagen var det flera personer som fann varandra och det var häftigt att se, säger Vikmång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa