Redan före manifestationen, "Refugees Welcome Norrköping" spelades "What a wonderful world" på rådhusklockorna – en påminnelse om vad som kan hända om människor sträcker ut händerna och stöttar varandra.
Under den dryga timmen avlöste känslosamma tal varandra, från den syriske flyktingen Alex Alshami till bosniska debattören Amra Bajric, som läste upp delar av den debattartikel hon skrev i kvällstidningen Expressen häromveckan. Asylboende i det gamla studentboendet Bollen vid Nya Parken rev ned applåder när de påtalade att medmänsklighet bör gå före Dublinförordningen.
Flera kulturprofiler klev också upp på scenen, bland annat syriska konstnären Sahar Burhan. Värsta salvan avlossade Linköpingsforskaren Peo Hansen som sågade den svenska integrationspolitiken som han följt på nära håll under tio års tid.
Mellan talarna hördes också en del musik, Den Svenska Björnstammen framförde lämpligt nog sin stora hit, "Vart jag mig i världen vänder" och ytterligare artister sjöng och spelade för att stödja manifestationen – som var ett religiöst och politiskt obundet initiativ av en grupp privatpersoner i Norrköping.
En av få (?) politiker på plats var Vänsterpartiets riksdagsledamot Linda Snecker, belåten över att V i går lyckats få till stånd en flyktingdebatt i riksdagen. Den ska hållas inom kort.
– Skönt att vi fått ett paradigmskifte, att vindarna nu håller på att vända. Intresset för manifestationen visar också att människor vill engagera sig i frågan, säger Linda Snecker till Folkbladet efteråt.
Vi träffade också några av de Norrköpingsbor som självklart gav sitt stöd – på flera sätt.
– Bara genom att vara med vill vi visa att flyktingar det finns medmänsklighet här, att de kan få trygghet och ge dem hopp, säger Anton Höjer, 26.
Vid sin sida har han Malin Rurling och Jannicke Söderberg, båda 25.
– Vi ger bistånd till olika organisationer och skänker kläder regelbundet, berättar Malin och Jannicke.
Några meter bort står en ung kille – med en hemmagjord flagga och texten "Tack, Sverige" på. Abd Alsalam Aita, 19, flydde just den väg som blivit så omtalad den senaste tiden, i en liten båt över Medelhavet. Det skedde för två år sedan, en resa som gick via Egypten, Italien och Frankrike. Nu stortrivs han – i Ödeshög.
Där ska han tillsammans med vänner snart ha premiär för en pjäs om sin egen flykt till Sverige.
– Jag hörde av vänner att den här manifestationen skulle hållas, därför åkte jag hit. I lördags var jag på demonstrationen mot Dublinförordningen på Trädgårdstorget i Linköping, berättar Abd Alsalam.