Musik och dans på lördag

En mix av olika musikgenrer. Det blir det på lördag när det är dags för musik och dans på gator och torg igen!

13 juni 2019 14:00

Dels väntar en hel del "veteraner", som medverkat i arrangemanget sedan starten för mer än 20 år sedan. Här syns bland annat Locktoner, Söderköpings gatumusikorkester och Ramunder Spel och dansgille. Till de nya inslagen hör bland annat Memphis Maffia, Surt och Blandat och unga musikanterna Mars23.

Therése Eklöf, Näringslivs- & turistchef i Söderköpings kommun, kommenterar årets fest så här:

– Musik och dans har förändrats under åren. Från start var det mycket folkmusik, trubadurer och mindre program som inte krävde så mycket teknik. Nu har det vuxit med bland annat en stor scen och dansgolv på Hagatorget. På den trivs alla typer av artister, inte minst de som behöver mer ljudförstärkning. Utbudet har helt enkelt breddats, vilket såklart märks på programmet. Man kan konstatera att Musik och dans "lever och mår bra" och fortsätter att utvecklas och förnyas.

På Hagatorget inleds programmet klockan 10.45 med uppvisning av Norrköpings Sportdansare. Konferencier är Åsa Sjöberg, och dagen avslutas med Söderköpings Storband som bjuder in till dans. På Munkbrogatan huserar som vanligt Föreningen Sörping arr och här bjuder lokala grupper på rock, pop och soul under hela eftermiddagen. På den lilla scenen på Rådhustorget uppträder bland annat Tvärdraget (blåsare från Kulturskolan i Norrköping), det blir olika dansuppvisningar, Teater Sythercopie presenterar sitt sommarspel och så avslutas programmet med Freestyle med Hundfeeling, med två- och fyrbenta artister.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa