Mordförsöksåtalet dröjer

De två häktade, misstänkta för mordförsöket, kan knytas till brottsplatsen, men på vilket sätt är åklagaren förtegen om.

20 mars 2019 20:00

Det var den 7 mars som en man hittades knivskuren i närheten av Skvallertorget. Morgonen efter greps och anhölls två män i Hageby, misstänkta för mordförsök.

Det var vid 23-tiden på torsdagskväll den som polisen fick ett samtal om en man som låg skadad vid Skvallertorget.

Mannen blödde från bakhuvudet och magen och hade blivit knivskuren på flera ställen. Han fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset där han opererades. I en bulletin meddelade sjukhuset senare att mannens tillstånd var allvarligt men stabilt och att han fortsatt vårdades på Vrinnevisjukhuset.

De två häktade männen är en 23-årig man från Norrköping och en 25-årig man från Stockholm. Båda två förnekar brott och hävdar att de är oskyldiga.

– Det jag kan säga är att han förnekar brott och att han hoppas att den fortsatte utredningen kommer visa att han är oskyldig och att han försetts på fri fot, sa 23-åringens advokat tidigare.

– Jag kan bara säga att han säger att han inte varit inblandad i någonting alls och att de tagit fel person, sa 25-åringens advokat, i samband med häktningen.

Men kammaråklagare Emilia Calmtorp, är av en annan åsikt. Hon menar att man kan knyta de båda männen till brottsplatsen.

– Ja, det anser vi att vi kan, men på vilket sätt vill jag inte gå in på i nuläget.

På måndag går åtalstiden ut, men efetrsom utredningearbetet fortfarande pågår kommer tiden inte att räcka till.

– Jag kommer att begära åtalsförlängning och så får vi se om de häktade godtar det eller om det blir en omhäktningsförhandling, säger Emilia Calmtorp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -

Ämnen du kan följa