Miljoner till vårdcentraler och ambulanssjukvård

I september planerar Hälso- och sjukvårdsnämnden att fatta beslut om hur resurserna inom vården ska fördelas inför nästa år.

27 augusti 2015 09:23

Det handlar om 108 miljoner kronor som ska fördelas och koalitionen i Region Östergötland skriver i ett pressmeddelande att de har valt att lägga vårdcentralerna och ambulanssjukvården i fokus. Cancervården, vårdcentralerna och insatser för att vården ska bli mer jämlik ska enligt majoriteten prioriteras särskilt.

– Jag är oerhört stolt över att Koalition för Östergötland vid vårt första tillfälle för mandatperioden kan sätta igång det angelägna projektet i socialt utsatta områden. Vårdcentralerna i Berga, Skäggetorp och Cityhälsan Söder har en särskilt hög andel patienter med stora behov. Med den satsningen vi gör kommer de kunna möta den här patientgruppen på ett bättre sätt och därmed en satsning helt i linje med vår ambition att göra den östgötska vården mer jämlik, säger Christoffer Bernsköld, Hälso- och sjukvårdsregionråd (S).

De tre ovan nämnda vårdcentralerna får enligt förslaget 6 miljoner kronor vardera och ambulanssjukvården får 25 miljoner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!