Mannen: Säger ofta att jag ska döda folk

Paret började bråka om pengar och bilen. Det slutade med att mannen döms för en rad brott. Bland annat misshandel.

29-årig man dömd för att bland annat misshandlat sin dåvarande sambo.

29-årig man dömd för att bland annat misshandlat sin dåvarande sambo.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Misshandel2019-11-15 20:00

Den 29-åriga mannen ska först ha slängt en mobiltelefon mot kvinnan som träffade henne i ansiktet, därefter ska han ha gett henne en örfil och tagit stryptag på henne. När hon försökte ta sig ut ur lägenheten försökte han hindra henne och hennes fot klämdes i dörren.

Det hela uppdagades när en granne hörde bråket, men uppfattade att det inte var ett ömsesidigt bråk och hon hörde kvinnan säga aj.

Grannen såg att kvinnan var rädd och erbjöd henne och barnen att följa med hem till henne. Vilket de gjorde. Efter att kvinna berättat att hon blivit slagen och hotad larmades polis.

Till polisen sa hon att hon skulle ha varit död nu om det inte var för barnen.

Mannen ska också ha sagt att han ska döda henne så hennes blod kommer rinna på gatorna.

– Jag kan ha sagt at jag ska döda henne, men jag menade det inte. Jag säger ofta att jag ska döda personer, men menar det inte på allvar.

Han säger att han kastade mobiltelefonen men att den inte träffade henne. Och något strypgrepp på henne har han inte tagit.

– Hon kan ha tagit grepp på sig själv eller så kan det ha varit barnen som gjort det.

Rätten finner dock att det är styrkt att han kastat mobiltelefonen som träffade kvinnan att han slagit henne, sparkat och tagit strypgrepp. Rätten finner det även styrkt att han uttalat dödshot.

Mannen som döms för misshandel och olaga hot tll villkorlig dom förenat med 60 timmar samhällstjänst, döms även för narkotikabrott.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!