Magnus i mäklartopp

Magnus Dahlgren är den fastighetsmäklare, som publicerat bostadsannonser till högst värde i Norrköping under 2018. Och dessutom sålt dyraste villan!

10 januari 2019 19:00

– Ja, och det känns förstås väldigt positivt, säger Magnus Dahlgren som jobbar på Svensk Fastighetsförmedling.

– Ändå är det en annan lista, som jag är allra mest glad åt och det är att jag är den mäklare under 2018, som fått mest rekommendationer av mina kunder till andra, som ska sälja sina bostäder.

– Det tar jag som ett bevis på att jag gjort ett bra jobb och det känns förstås tillfredställande.

När det gäller annonser med högst värde på objekten, hamnade Magnus Dahlgren under 2018 på drygt 217 miljoner kronor, närmast följd av Andreas Bielkhammar på Fastighetsbyrån med 204 miljoner och Johan Ahlén på Länsförsäkringars fastighetsförmedling på 182 miljoner.

Men det är väl inte så att du sålt objekt för 217 miljoner, utan det är enbart utgångspriserna?

– Ja, så är det, men numer har vi oftast ett väldigt balanserat utgångspris, som gör att de flesta objekt man säljer, hamnar i närheten av utgångspriset.

Så de lockpriser och undervärderingar man talade om förr, finns inte idag?

– Lockpriserna från förr, är borta idag hos alla seriösa fastighetsmäklare och till och med förbjudna. Dessutom är priserna på bostadsmarknaden lite dämpade idag, jämfört med för ett par år sedan.

Hur känns den situationen?

– Det känns bra. Det innebär nästan alltid att både säljaren och köparen är nöjda efter varje affär och då känner man sig också nöjd som mäklare.

Du blev känd under 2018, för att ha sålt Norrköpings dyraste villa, som utannonserades för 14,8 miljoner kronor?

– Ja, och det var nästan den summan som säljaren också fick till slut. Men det tog nästan två år att sälja den villan i Lindö, eftersom den ju var ett väldigt speciellt objekt och så blev den också den dyraste villan någonsin, som sålts i Norrköping.

Är det de dyraste objekten som känns roligast att sälja?

– Nej, inte alls, poängterar Magnus Dahlgren. Jag har jobbat som mäklare i 28 år och för mig är det alltid viktigast att försöka se till att kunden hittar den bästa lösningen på försäljningen.

– Det känns lika bra att sälja billigare objekt, om jag bara känner att både säljaren och köparen blir nöjda med affären.

– Nu har jag exempelvis på gång ett renoveringsobjekt i Skärblacka, med ett utgångspris på bara 695 000 kronor. Det här huset har fått tredje mest klick i hela Sverige på Hemnet och 60 som anmält sig till visningen och den här försäljningen känns lika viktig för mig, som om det var ett dyrare objekt.

Mäklartoppen

Nu är det klart vilka fastighetsmäklare som publicerat bostadsannonser till högst värde under 2018:

1) Magnus Dahlgren, Svensk Fastighetsförmedling.

2) Andreas Bielkhammar, Fastighetsbyrån.

3) Johan Ahlén, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Toppar listan över hela Sverige, gör Richard Lagerling, Lagerlings Fastighetsmäkleri i Stockholm. Han noterades för bostadsannonser i fjol till ett värde av otroliga 1 700 300 000 kronor. Då handlar det nästan enbart om lyxvåningar på Östermalm i Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström