Linda lämnar MP för SD

Linda Nilsson fd. Koskinen, tidigare Miljöpartiets ordförande i Norrköping har bytt parti och är numer medlem i Sverigedemokraterna.

11 januari 2018 09:39

–  Linda, kommer efter dialog med gruppledaren för Sverigedemokraterna, att lämna alla sina politiska uppdrag som hon har genom MP och kommer att fortsätta vara politiskt aktiv men genom Sverigedemokraterna, skriver Darko Mamkovic, ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping.

Linda Nilsson, som för många är känd som den frispråkiga kvinnan på Titans sportbar. Bland annat för att hon är kritisk till hur kommunen har behandlat den utbyggnad av uteservering som först beviljades, men senare avslogs.

Justitieombudsmannen, JO, har nu beslutat att man ska inleda en utredning med anledning av anmälan som Linda gjort, och polismyndigheten uppmanas att senast den 13 mars i år yttra sig och redogöra för hur man hanterat de villkor som kommunen satt upp som innebär att man kan komma att ända utformningen om den utgjorde en fara för gående och cyklister.

JO vill också veta hur ett mejlbesked som Polisen lämnat till kommunen stämmer överens med grundlagens krav på saklighet och opartiskhet.

Men förutom att Linda Nilsson är arg över hur tillståndet getts och tagits tillbaka har Titans sportbar drabbats av två inbrott under julhelgen, vilket fick Linda Nilsson att inte skräda orden när hon på sociala medier gick ut med vad hon kände för gärningsmännen. Hon kallade dem för ”pissluder”, ”parasitjävel” och ”samhällsbörda” och skrev att Sverige är ett ”pajasland”. Det fick bland andra Mia Sköld (Mp) att uppmana henne till att fundera på sina politiska uppdrag, vilket hon nu gjort.

Linda kommer enligt pressmeddelandet att fortsätta driva sina hjärtefrågor, utveckling av föreningsliv och idrott, näringsliv och naturligtvis miljöfrågor.

– Sverigedemokraterna i Norrköping ser mycket positivt på det nya tillskottet då Linda är känd Norrköpings profil både inom politiken så som näringslivet, en mycket omtyckt Norrköpingsbo, drivande och kompetent kvinna! Välkommen till Sverigedemokraterna och lycka till, skriver Darko Mamkovic.

Linda Nilsson var som medlem i Miljöpartiet ersättare i kommunfullmäktige och satt i styrelsen för Norrköping Airport AB.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!