Lika inför lagen?

Förutom att en av de dömda brödernas advokat i sin överklagan menar att domaren kan ha tagit ställning i målet innan slutplädering, så ifrågasätts nu opartiskheten kring de dömda.

19 mars 2019 07:25

De två bröderna 26 och 23 år gamla dömdes till fängelse i sex år och hans yngre bror till fängelse i fem år. Pappan dömdes till fängelse i ett år och sex månader. En 21-åring som bland annat grävde ner miljonbelopp döms till fängelse i tre år och sex månader fängelse. Ytterligare en 26-åring dömdes till villkorligt och böter - något som upprör den äldste brodern.

Via sin advokat utvecklar han omständigheterna i den tidigare överklagan av domen till hovrätten.

– Min klient har under huvudförhandlingen haft intrycket att rätten inte fullt ut varit opartisk och ej bedömt framlagt material förutsättningslöst.

26-åringen ska, enligt förhör med den dömde brodern, haft en större roll än vad åklagaren påstått, men han behövde därför inte närvara under större delen av huvudförhandlingen.

Tingsrätten ska på ett systematiskt sätt tonat ner, eller helt utlämnat, omständigheter eller bevisning som talar till broderns fördel. Brodern har också fått intrycket att tingsrätten på flera områden inte verkat ha bedömt bevisningen självständigt utan istället återgett åklagarens påståenden. Han upplever att rätten inte varit opartisk och objektiv och att han inte fått en rättvis rättegång.

Folkbladet har sökt den 26-årige broderns advokat Edward Lundqvist utan framgång.

Läs mer:Vd hjälpte HP-fuskare

011 - 200 441

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell