Leo bjuder in till auktion för en bättre värld

Michaela Leo är inte bara S-politiker i Norrköping utan även en hejare på att teckna. Nu har hon ritat omslaget till en EP där intäkterna går till utsatta barn.

16 januari 2015 14:52

Det började med att Michaela Leo, till vardags vice ordförande i tekniska nämnden och ledamot i kommunfullmäktige, lyssnade på artisten Kim Stranne på Spotify. Hon började följa honom på twitter och addade honom på facebook. En dag ritade hon av ett fotografi av honom.

– Jag tecknade av honom och taggade honom i den bilden på facebook, och han tyckte att det var en fin bild!

På Instagram fick hon sedan se att Kim Stranne och Michael Petersson skulle spela in en EP, där intäkterna oavkortat skulle gå till utsatta barn. Hon fick frågan om hon ville rita konvolutet och svarade ja.

– Jag fick läsa texterna och tyckte att de var riktigt bra. Jag ville att pengarna skulle gå till en bra organisation, så Plan, som arbetar för att förbättra för barn i världen, var ett bra förslag.

Hon jobbade efter modellen där hon ville visa den medmänsklighet vi borde visa varandra och hur det egentligen är, i en och samma bild.

– Jag inser att våra barn sitter mycket med "paddor", så jag sökte på barn som tuggar på leksaker på nätet. Jag hittade en bild, där en bebis faktiskt sitter och gnager på en ipad. Det måste vara den dyraste tuggleksaken i världen! Eftersom man kan söka på allt i en ipad, valde jag att rita ett utmärglat barn, för att visa på kontrasterna, förklarar hon.

Först tyckte Kim Stranne att bilden var för stark.

– Men hur visar man sånt här på ett gulligt sätt? undrar Michaela Leo.

Så den bilden fick det bli.

Det kostar runt 6 000 kronor att trycka de 1 000 skivor som man bestämt sig för. Därför försöker Michaela Leo nu att sälja tavlan, som måttar 50 gånger 50 centimeter, och som alltså först kommer att utgöra EP:ns omslag.

– Vi hoppas på att få ihop så mycket pengar att de täcker skivkostnaderna.

Skivan kommer först ut på Spotify och sedan som EP-skiva. Den kommer att kosta 60 kronor och pengarna går oavkortat till Plan.

– De är en fin grej att de vill donera sin musik. Jag har inte tagit något för att måla omslaget utan känner att jag bidragit till att göra världen lite bättre, säger Michaela Leo, som nu hoppas att många vill vara med och buda på tavlan.

Fotnot: Bud lämnas på hennes facebooksida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson