Kvinna anklagar S för valfusk

Hushåll på Vidablick har fått fel valsedel från Socialdemokraterna. "Valfusk", säger en av de boende som drabbats.

6 september 2018 07:00

Hon vill inte uppge sitt namn, men bor i ett höghus med "minst 70 lägenheter", som hon säger. Hon vet inte hur många i huset som fått fel vallista från Socialdemokraterna, men tycker att det är ett stort problem hur som helst.

– Jag vet även att det finns vissa i Krokek som också fått fel. Vi har fått södras, inte norras. Det är valfusk!, säger hon.

Hur tänker du då?

– Låt säga att jag inte känner igen namnen, då tar jag ju bara en. Men eftersom det finns vissa namn jag vill kryssa i, så går ju inte det om jag får fel lista, säger kvinnan som tycker att såväl den norra som den södra listan borde skickas ut till alla.

I ett samtal med arbetarekommunen fick hon till svar att det blivit fel i distributionen, och att de skulle kunna skicka "rätt" lista till henne.

– Men det ska ju inte bara skickas till mig utan till alla som fått fel, säger kvinnan.

De sa även till henne att båda listorna finns i alla vallokaler.

– Men det är ju många som plockar ihop sina valsedlar hemma, innan de går till valstugorna, säger hon.

Olle Vikmång är valledare och ombudsman för Socialdemokraterna. Han vet om att det blivit fel i distributionen, som sköts av Postnord och Svensk Direktreklam, på vissa ställen. Något han beklagar:

– Det är olyckligt att det blivit så. I våras när vi gick igenom allt såg allt rätt ut. Men när de väl delades ut har något blivit fel.

Han hänvisar till listorna som finns i vallokalerna. Att göra något mer, förutom att skicka rätt lista till de som hör av sig, går inte.

– Tyvärr går det ju inte att göra något åt det i nu i efterhand. Man kan inte göra om hela utskicket, det skulle kräva jättestora resurser, säger Olle Vikmång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa