Krossade kurer i Lindö

Flera busskurer längs Lindövägen har vandaliserats på senare tid. Problemet är generellt inte så stort men det går i vågor när det gäller skadegörelse och klotter enligt kommunen.

14 mars 2019 15:00

Har man denna vecka åkt ut mot Lindö och passerat rondellen vid Kråkvilan har man kunnat konstatera att flera av de busskurer som finns på sträckan vandaliserats med en stor mängd glassplitter som följd.

Just dessa busskurer sköts av skylt- och reklamföretaget J C Decaux medan andra i kommunen (reklamfria) sköts av drift och underhåll på kommunen och deras bedömning är att skadegörelse inte är särskilt frekvent.

– Nej, det är inte ett särskilt stort problem just nu, peppar, peppar, säger Marie Engström, driftingenjör på drift och underhåll som menar att det går lite i vågor.

– Det kan ju hända att eftersom det har blivit vår och fler människor rör sig ute kan det ha varit en ökning men annars har vi varit förskonade.

Det finns åtgärder man kan göra för att göra det svårare för vandalerna. Exempelvis byta glaset till plexiglas eller metallförstärkningar.

– Det blir ju en bedömning beroende på var busskurerna står. De som finns runt Södertull och saknar reklam är kommunens ansvar och där är jag inte beredd att byta till exempelvis plexiglas eftersom de är känsligare för repor och snabbt blir fula, säger Marie Engström.

Hon menar att det inte rör sig om särskilt mycket pengar som går åt till att hålla busskurerna fräscha.

– Sedan är det ju så att vi ser en liten ökning när det gäller både skadegörelse och klotter när det är skollov men det är ju som det är. Vi försöker i alla fall vara snabba med att få bort glassplittret vid sådan här skadegörelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa