Krogen sa nej till SD

14 januari 2017 13:48

Sverigedemokraterna i Östergötland planerade att hålla en middag i Östgöta Köks lokal på Nya torget i februari. I fredags eftermiddag fick emellertid SD: s distriktssekreterare Clara Aranda besked om att Östgöta Kök inte ville hyra ut till Sverigedemokraterna.

– Det är absurt att man väljer att neka Sveriges tredje största parti att hyra en festlokal för en inofficiell middag. I min kontakt med Östgöta Kök har man över huvud taget inte lyft att det skulle kunna vara ett problem tidigare. Jag beklagar verkligen att man som sverigedemokrat inte behandlas likvärdigt med andra kunder, säger Clara Aranda till Folkbladet.

Läs mer: Inte första gången SD nobbas.

Thomas Hallgren som är ägare och vd på Östgöta kök säger i ett mejl till Folkbladet att "När vi fick frågan kändes det helt enkelt inte rätt i magen, varken för oss som företag eller för våra medarbetare. Speciellt inte efter att Sverigedemokraterna uttryckt att de skulle ordna med egna vakter. Av respekt för våra medarbetares arbetsmiljö tackade vi därför nej."

Clara Aranda säger till Folkbladet att det var hon som i samtalet med Östgöta Kök frågade om partiet kulle ordna med egna vakter eller om Östgöta Kök hade ett eget vaktbolag man samarbetade med.

– Det är ingen konstig fråga. När vi till exempel tidigare hyrde i Flygeln på Louis de Geer så var kravet att vi hade egna vakter, säger hon till Folkbladet.

Läs mer: Till Louis de Geer är SD välkomna.

Hon pekar också på att Sverigedemokraterna precis gjort klart med Louis de Geer om en kommande stor bokning.

– Det här var inget enkelt beslut, men vi måste göra det som känns rätt för oss som företag, säger Thomas Hallgren i mejl till Folkbladet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Widar Andersson

Ämnen du kan följa