Det var den 8 mars som flera grannar larmade polisen om ett högljutt bråk i ett hus i östra delarna av Finspång.

Blodspår i trapphuset ledde fram till en lägenhet där en allvarligt knivhuggen man i 45-årsåldern påträffades i hallen. Mannen fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset med stickskador i ena lungan, höften och ena knäet. Skador som åklagaren beskriver som ”potentiellt livshotande” i sin stämningsansökan. Våldet som mannen hade utsatts för benämns som "livsfarligt".

Den misstänkte 25-åringen upptäcktes strax därefter i en annan lägenhet i huset. Enligt förundersökningsprotokollet sprang han mot poliserna och skrek "skjut mig då" innan han till slut kunde brottas ner, sprejas med pepparsprej och gripas.

I polisbilen på väg till stationen i Norrköping uppgav 25-åringen att han hade tagit en överdos. Han började sedan att sluddra påtagligt, varför han fördes till Vrinnevisjukhuset i stället. Vid ankomsten dit var han inte längre talbar.

I förhör har 25-åringen medgivit att han har knivhuggit mannen, som han var inneboende hos och haft en dispyt med. Hans version av händelserna stämmer dock inte helt överens med målsägarens, eller den bild som den tekniska undersökningen har gett.

25-åringen åtalas som misstänkt för försök till mord.

Mannen som knivhöggs spenderade flera dagar på sjukhus innan han hade återhämtat sig så pass att han kunde återvända hem.