Klart – han blir ny vd

Nu är det klart vem som ersätter Johanna Palmér som vd för Östsvenska Handelskammaren. Det blir Christian Berger som närmast kommer från SMHI.

13 augusti 2019 17:06

 

I våras meddelade Johanna Palmér att hon slutar som vd för Östsvenska Handelskammaren. Nu är hennes efterträdare klar – Christian Berger.

– Det ska bli jättespännande och väldigt roligt. De som känner till Handelskammaren vet att verksamheten genomgått en utveckling de senaste åren och skapat väldigt stor synlighet. Det är en framgångsrik verksamhet så det är med en stor portion ödmjukhet man kliver in i en sådan här roll, säger han.

Han har en bakgrund som affärsområdesansvarig på Kvadrat AB och har dessförinnan som vd framgångsrikt drivit LEAD i Östergötland AB. Allra närmast kommer han från SMHI där han haft rollen som chef för konsultverksamheten.

Vad var det framför allt som lockade med det här nya uppdraget?

– Det finns väldigt mycket. Det är en fantastisk personal. Det är ett sammanhang som jag har ganska mycket erfarenhet av att jobba inom och som jag trivs med, det här gränssnittet mellan det privata näringslivet och den offentliga sidan, säger han.

Christian tillträder som ny vd 14 oktober.

– Från styrelsens sida är vi mycket glada och nöjda med Christian Berger som ny vd. Han har goda ledaregenskaper med ett tydligt resultat- och målfokus och utöver det ett starkt regionalt och nationellt nätverk. Dessutom har han god kunskap och erfarenhet av unga och nya bolag, en kategori inom vilken vi har stor potential, säger Handelskammarens ordförande Karin Ljungmark Malmström i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson