Klart för ny skola vid SMHI

Prolympia lämnar Industrilandskapet och flyttar in i nyrenoverade lokaler på Folkborgsvägen 23. "Nu får vi bästa möjliga lokaler för vår verksamhet. Det känns fantastiskt", säger Lina Johansson, rektor på Prolympia.

11 juni 2019 18:00

Prolympia är en idrottsskola som bedriver verksamhet för elever i årskurs 4-9 och håller i dag till i Industrilandskapet i centrala Norrköping.

Men från och med höstterminen 2020 flyttar skolan till nyrenoverade lokaler på Folkborgsvägen 23, i närheten av SMHI.

Prolympia har tecknat ett avtal med Hemforsa Fastigheter AB och totalt handlar det om närmare 4 000 kvadratmeter.

– Det är ÅF:s gamla lokaler. De har stått tomma nu ett antal år och kommer att blåsas ut totalt och renoveras, säger Lina Johansson.

Den nya skolan kommer rymma 18 klasser och varje klassrum kommer ha tillhörande grupprum.

Skollokalen kommer även innefatta specialssalar förutom idrott. Dessutom ska skolan ha en större skolgård som passar målgruppen med idrottande barn och ungdomar.

– Vi har under en längre tid sett oss om efter en ny lokal med bättre utomhusmiljöer för våra elever. Det är något vi har strävat efter. I och med det här kommer vi också närmare Himmelstalundsområdet med alla idrottsmöjligheter som det innebär vilket passar oss med tanke på den profil vi har.

Annika Ekström, fastighetschef på Hemfosa Fastigheter AB, ser fram emot att förvandla lokalen till en modern skola.

– Det känns mycket roligt att med en så bra aktör konvertera denna lokal till en toppmodern skola. Lokalerna lämpar sig mycket bra för denna användning och planlösningen har arbetats fram tillsammans med skolan –  en helt igenom positiv process med ett lyckat resultat, säger hon i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson