Karlsson (SD) får munkavle

Oppositionsrådet Sandra Karlsson (SD) får inte längre uttala sig i media. Detta beslutade SD:s kommunfullmäktigegrupp på onsdagen.

23 augusti 2019 07:00

– Inga kommentarer, svarar Sandra Karlsson när Folkbladet ringer upp för att fråga vad som beslutades angående hennes kontakter med media på mötet.

Det var gruppledaren Darko Mamkovic som väckt frågan om "kommunikationspolicy". I förslag till beslut står att SD utser just honom till talesperson och kontaktansvarig med media. När han inte är tillgänglig ska det vara oppositionsrådet Matthias Olofssons uppgift. Som bakgrund anges att det "tyvärr visat sig att Sandra Karlsson gång efter gång visar oförmåga att hantera media på ett sätt som gynnar partiet".

Läs mer:Darko trött på att kommentera "interna angelägenheter".

Darko Mamkovic tycker inte att det är något konstigt med att det är han som ska ha kontakt med media.

– Vi har alltid haft den ordningen, att ordföranden har kontakt med media och andra partier. Så har det varit tidigare mandatperioder.

Läs mer: Sandra Karlsson har avsatts som vise gruppledare. "Förstår inte varför".

Men då hade ni ju inga oppositionsråd, är det inte skillnad nu?

– Efter valet, när vi fick oppositionsråd, tänkte vi att vi kunde vara flera att dela på arbetsbördan. Men vi har märkt att det är för många kockar och för dålig soppa. När fler uttalar sig, kommer inte rätt information till medborgarna.

Läs mer:Gruppledare hoppar av i protest.

Vad är det Sandra Karlsson uttalat sig fel om då?

– Hon sa i Folkbladet att vi skulle diskutera tiggerifrågan på vårt gruppmöte, men det skulle vi absolut inte göra. I hela tiggerifrågan har hon gett dubbla budskap och sagt saker som vi inte tycker. Och att säga att hon inte vet, det är inte bra. Det ger en bild av att vi inte vet vad vi håller på med och det gynnar inte partiet.

Och i somras blev det väldigt mycket i media, som drog fokus från politiken, säger Darko Mamkovic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa