"Jag har inte blivit hotad"

Linda Nilsson, fd Koskinen, som driver krogen Stopet som utsattes för bombattentatet tidigt på torsdagsmorgonen hoppas att polisen får tag i gärningsmannen, men det är inget hon tror kommer hända.

15 mars 2018 15:15

– Jag tror nog inte det är någon större chans att de gör det, fast hoppet är ju det sista som överger en.

Under eftermiddagen hörs hon av polisen, men svarar när vi ringer. Hon låter inte glad. Hon låter förbannad.

– Man får inte vara förbannad i det här landet så det är bäst att jag inte är det, säger hon samtidigt som hon berättar att hon precis nu kliver in på Stopet för första gången sedan attentatet.

Rädd är hon inte eftersom hon varken vet vem eller vad hon ska vara rädd för. Några hot har hon inte fått. Varken som krogägare eller som politiker.

– Jag ska prata med alla anställda, vakter, värdar och garderoben för att se om de kan ha en aning om vad som ligger bakom, om det finns någon som blivit hotad eller något annat som har med Stopet att göra, säger Linda Nilsson.

Om det rör sig om en person som blivit avvisad som ligger bakom dådet gör det Linda än mer förbannad.

– Är man så onormal att man är drogad eller för full och blir avvisad och sedan kommer tillbaka och spränger en bomb, då har den personen ännu allvarligare problem.

Linda som tidigare var miljöpartist bytte nyligen parti och blev Sverigedemokrat, bland annat för deras kriminalpolitik som hon sympatiserar med. Hennes andra restaurang – Titans, hade då utsatts för flera inbrott på kort tid. I sociala medier gick hon ut och kallad förövarna för bland annat "pissluder" och "parasitjävel", något som väckte starka reaktioner. Men hon tänker inte satsa på en politisk karriär och tror inte det är henne partival som ligger bakom torsdagens bomb mot en av hennes två krogar.

Hur mår du nu?

– Jodå, jag har precis varit på Titans där jag haft hand om en minnesstund av en före detta kommunpolitiker, så jag hinner inte tänka efter – det har varit fullt upp.

Har du kameraövervakning utanför Stopet?

– Inget som filmar eller så, men jag sa till polisen att jagborde ha det. Det borde vara kameraövervakning på hela samhället så alla dårar ses. Det händer så mycket skit hela tiden att det blivit vardagsmat. Det smäller sedan är allt som vanligt igen. Det här kanske var en välkommen-till-stan-Löfven-bomb.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!