Det var 20 juli 2017 som den nu 30-årige tvåbarnspappan från Norrköping, enligt åtalet, hoppade och sprang på bilar som stod parkerade på Generalsgatan och Knäppingsborgsgatan. Bilarna fick skador i form av märken i lacken och bucklor på motorhuvar och på tak. En av bilarna, en BMW, kostade drygt 60 000 kronor att laga. Pengar som bilägaren och försäkringsbolaget nu kräver att 30-åringen betalar tillbaka. Totalt kräver bilägarna 30-åringen på cirka 100 000 kronor.

Ett vittne som befann sig på innergården på Generalsgatan 31 hörde två killar som pratade upprört med varandra. Därefter såg vittnet hur den ene klev upp på motorhuven på en parkerad bil för att sedan hoppa över till taket på bilen bredvid.

Därefter kom en polispatrull till platsen. Flera personer som sett skadegörelsen pekade ut den misstänkte som greps av polisen.

Dagen efter skadegörelsen förhörs den misstänkte. Han minns då inte någonting av gårdagen på grund av berusning varför han varken kan erkänna eller förneka brottet han misstänks för.

När han förhörs på nytt ett drygt år senare, 29 augusti 2018, påstod han att han ”delade en liter whiskey med en kompis” den aktuella kvällen.

– Allt känns som en dimma. Jag skäms för det som hänt och vill göra rätt för mig, sa han till polisen.

Enligt polisen uppträdde 30-åringen ”lynnigt” – han skrattade bland annat hysteriskt utan anledning för att i nästa stund bli aggressiv varför man misstänkte att mannen inte bara hade druckit alkohol. En våg hittades i hans ficka. Provtagning visade att han var påverkad av hasch eller annat cannabispreparat. Han åtalas nu också för ringa narkotikabrott.