Hon tar över ledarskapet

Marie Bager från Söderköping har valts till ordförande i stiftelsen Valjeviken i Sölvesborg.

27 juli 2019 14:00

Valjeviken är en stor stiftelse som ägs tillsammans av Neuroföreningens länsförbund.

– Det känns roligt och hedrande, säger hon till lokaltidningen Sydöstran.

Marie Bagler är sedan många år tillbaka ordförande i Neuroförbundet i Norrköping/Söderköping. Hon har varit styrelseledamot i Valjeviken i nitton år.

Hur ser du på Valjevikens framtida roll?

– Vi ska fortsätta att utveckla Valjeviken. Anläggningen är unik i landet när det gäller neurologisk rehabilitering och har en stor betydelse för våra medlemmar i förbundet.

Marie Bager vill även fortsätta fördjupa samarbetet med kommunen och inte minst när det gäller vårdutbildning.

– Avtalet med kommunen kan bli en dörröppnare för ökat samarbete efter några frostiga år mellan kommunen och Valjeviken, hoppas Marie Bager.

Hur vill du utveckla samarbetet med kommunen?

– Vi för diskussioner om framtida samarbete när det gäller vårdutbildning. Idag är det ont om personal inom vården och att det skapas förutsättningar för utbildning är något som vi har intresse av.

Det var när Valjeviken köpte Värnets sommarhem 1988 av DHR som anläggningen började växa. Den har vuxit från 500 till 10 000 kvadratmeter.

Valjeviken expanderar ständigt och i dag omsätter Valjeviken 95 miljoner kronor och har runt 100 anställda. Det är också kommunens största kvinnoarbetsplats.

Verksamhetens vilar på flera ben: folkhögskola, rehabilitering, vårdcentral, friskfriskvårdscenter och konferensanläggning.

Häromåret köpte Valjeviken upp ett av Sveriges största centrum för rehabilitering av neurologiskt handikappade, Humlegården utanför Sigtuna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jörgen Klinthage Widar Andersson