– Jag har badat många morgnar i den här bassängen sedan 1975, berättade Bim Nyberg, så det har blivit en fin vana att komma hit.

Hur långt brukar du simma?

– Det beror på dagsformen och hur mycket tid jag, så det blir allt från 1 000 till uppåt 3 000 meter. Och idag när det är sommarpremiär och jättevarmt i vattnet, känner jag verkligen för en rejäl simtur.

Artikelbild

| Badvärden Mia Haag öppnade grinden för årets säsong på Himmelstalundsbadet.

Hur varmt var det då i vattnet?

- Vi har mätt upp temperaturen till 27 grader varmt, berättade badvärden Mia Haag som också är en veteran på Himmelstalundsbadet.

– Ja, det här är 18:e säsongen som jag jobbar här som badvärd för NKK, Norrköpings Kappsimningsklubb, där jag tidigare också var simlärare. Och varje år nu i slutet har jag sagt att det är min sista säsong som badvärd, men så kommer våren och sommaren och då känns det som en rutin att komma hit som badvärd igen!

En annan av de trogna badgästerna är Thomas Agrelius, som gärna vill skoja till det lite grann:

Artikelbild

| Bim Nyberg, till vänster är på väg ner för sommarens premiärdopp i Himelstalundsbassängen, tillsammans med väninnan Solveig.

– Innan jag går i vattnet nu, ser jag att det är 13 simmare för mig, det vill säga lika många SM-guld som IFK Norrköping har i fotboll. Och när jag hoppar i nu, blir vi 14, det vill säga samma nummer som holländska fotbollsstjärnan Johann Cruyff hade på tröjan.

Mia Haag gläds åt att Himmelstalundsbadet blivit fräschare och finare i år:

Artikelbild

| Omklädningsrummens vägg på Himmelstalundsbadet har fått en ny och modern färgsättning i år.

– Ny vattenrening känns ju jättebra att vi fått och dessutom ommålat och uppfräschat runt omkring bassängen. Nu hoppas jag bara att kommunen framöver tar bort den höga häcken, som täcker utsikten från bassängen ner mot Strömmen och att man också gör i ordning badet i Strömmen, som man planerat för i många år.

– Redan nu är det en hel del som tar ett dopp i Strömmens vatten och gör man finare miljö därnere, så skulle säkert ännu fler ta ett dopp därnere.

Artikelbild

| På lördagsmorgonen klockan 7 öppnades Himmelstalundsbadet för den här sommarsäsongen.

Norrköpings kommun har en hel del regler angående Himmelstalundsbadet, om vad man får och inte får göra på området, som är värda att noteras:

Bland annat

- måste barn under 10 år alltid vistas i vuxens sällskap.

- måste man vara simkunnig för att få vara i motionsbassängen.

- finns alltid livräddningskunnig personal.

- duschar alla och tvättar sig noga med tvål utan badkläder innan bad av hygienskäl. Kom ihåg att tvätta håret.

- sker all vistelse och utnyttjande av anläggningen på egen risk.

- har målsman ansvar för sitt barns säkerhet.

- ansvarar man själv för sina egna tillhörigheter.

Sören Boström