Har du sett Emmas elscooter?

21 dagar fick Emma Ojala och hennes dotter ha den nyinköpta elscootern innan någon stal den.

6 augusti 2019 11:45

I ett inlägg i Norrköpingsgruppen på facebook beskriver Emma Ojala hur någon stulit elscootern någon gång på natten mellan lördag och söndag den 3-4 augusti. Ett inlägg som på tre dagar delats närmare 1 500 gånger och fått många kommentarer.

– Flera har skrivit att de sett den och mina föräldrar har åkt runt och letat, men inte hittat den, säger hon.

Hon beskriver hur elscootern betytt en stor frihet för henne och dottern. Efter två cancerbehandlingar har Emmas skelett tagit mycket stryk, framför allt i benen.

– Jag har väldigt mycket värk och kan bara gå korta sträckor utan kryckor. Jag och min dotter har varit beroende av att få skjuts, annars har vi varit begränsade hemma.

Genom en fond beviljades Emma medel att köpa elscootern, av märket Eco Cruiser, med två sadlar. Efter över en månads förseningar kom den äntligen och har under sommaren gett henne och dottern en stor frihet att kunna röra sig.

– Med den kunde vi åka iväg, vi var ute varje dag med den. Det har varit jätteskönt!, säger hon.

I lördags kväll parkerade hon elscootern på gården på Nygatan där de bor klockan 22. För att komma in på gården krävs en kod under dagtid och en tagg efter klockan 21.

– Någon måste alltså haft en tagg för att kunna komma in, säger hon.

Emma berättar att hon låste elscootern som hon brukar och att hon även tog med sig batteriet – allt för att minska stöldrisken.

– Men det hjälpte inte. När jag gick ut på söndagen såg jag att den var borta. Driver någon med mig?, tänkte jag först. Man blir väldigt chockad, säger hon.

21 dagar fick hon alltså ha elscootern. Hon har polisanmält stölden och skrivit om händelsen i sociala medier. Många har delat, flera letar efter elscootern och vissa har hört av sig och erbjudit att skjutsa henne och dottern.

– Det hade jag inte räknat med, säger Emma som uppskattar givmildheten.

Hon hoppas såklart att elscootern kommer tillrätta snarast:

– Min dotter såg mycket fram emot att jag skulle köra henne till skolan första dagen, hon ska börja i en ny skola, säger Emma Ojala.

Fotnot: Om du ser elscootern, ring polisen på 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa