Här är vinnaren av Dagsländan

Gunni Jüriado. Så heter den lyckliga vinnaren i Folkbladets tävling Dagsländan. "Mycket överraskande", säger hon.

Gunni var en av 256 deltagare i tävlingen Dagsländan där det gäller att bilda ord av omkastade bokstäver.

Hon lyckades pricka in alla rätt i finaltävlingen, och bjöd dessutom på en motivering som föll juryn i smaken:

"Lyckan kommer, lyckan går, lycklig den som vinna får! Det skulle vara en fantastisk skräll för dottern och mig att åka till Stockholm och lyssna på Gardell!"

Gunni tar därmed hem första pris som består av en hotellweekend för två i Stockholm med middag och showplatser till Jonas Gardells show "Queen of f*cking everything" på Cirkus 13 april.

– Mycket överraskande. Det var helt oförtänkt, säger hon när Folkbladet delar ut priset.

Gunni berättar att hon har ställt upp i tävlingen tidigare år och att hon vunnit en trisslott, men det här är första gången hon tar hem finalpriset.

– Jag är så klart jätteglad, men ära den som äras bör. Det var faktiskt min man Georg som löste de här orden för det mesta. Jag var med litegrann. Däremot var det jag som skrev ner motiveringen, säger hon.

Hur gick tankarna när du formulerade motiveringen?

– Ja, hur tänkte jag egentligen? Det gick så kvickt. Det gick av bara farten.

Precis som Gunni skrev i motiveringen tänker hon ta med sig dottern Ulrika Jüriado Cotton till Stockholm och hon ser fram emot att se Jonas Gardells nya show.

– Han är tänkvärd, säger hon.

Dagsländan startades 2016 i Folkbladet och Gunni Jüriado är den fjärde vinnaren. Tävlingen går ut på att bilda ord av omkastade bokstäver. Varje dag under tävlingsperioden, vecka 2-6, presenterades ett nytt ord med ledtråd i tidningen och på webben. Varje veckoetapp drogs tio vinnare av en trisslott. Alla veckoetappvinnare fick sedan göra upp i en separat finaltävling om det stora finalpriset.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa