Guldsaxens lokaler är förbommade och utanför vajar avspärrningsbanden, men under en kort tid tas en av plywoodskivorna bort av saneringsbolaget som är på plats, för att polis och tekniker ska kunna genomföra ännu en undersökning.

Inne i lokalen är förödelsen totalt.

Frisörstolar som täckts av det nedbombade taket, kablar som hänger löst, kakel som slitits loss från väggarna, puts och betong. Men också saker som tyder på att det bedrivs annan verksamhet än vad som brukar förekomma på en frisersalong. Den tidigare butiken Guldsmedjan som nyligen fick nya ägare verkar numer vara en del av samma lokal som Guldsaxen och det stämmer med den ägarinformation som finns registrerad.

Artikelbild

| Under en kort stund på onsdagen togs skyddet bort från Guldsaxens lokal och förödelsen blev tydlig.

– Jag tror det är den femte i ordningen som det görs en teknisk undersökning, säger kriminaltekniker Per Larsson.

Han har bland annat till uppgift att tillsammans med en kollega gå igenom ett antal svarta plastsäckar som är fyllda med materiel från området där bomben exploderade. Om de kommer att hitta några bevis som leder utredningen framåt återstår att se.

– Det kommer i alla fall att dröja innan man kan klippa sig här igen, säger Per Larsson.

Enligt en granne till salongen ska det säljas mobiltillbehör och dylikt i den gamla guldbutiken, men man ska inte ha öppnat ännu.

Artikelbild

| En ruta till entrén på den fastigheten som går till Guldsaxens lokaler har ersatts av en plastskiva. Oklart om det skedde innan eller efter explosionen.

– Det sitter ju papper för fönstren i den nya lokalen så där har vi inte kunnat se in, men i frisersalongen brukar det vara massor av folk sent på kvällarna och inte är de där för att klippa sig, säger grannen.

Civilpoliser går runt i området och ser sig förutsättningslöst omkring. Förhoppningen är att hitta något som leder dem vidare i utredningen.

Artikelbild

| Efter att saneringsbolaget tagit bort playwoodskivan försöker polis på plats få en bild av förödelsen som bomben orsakat.

Efter en stund hittar en av dem en liten grå sak, kan vara någon form av adapter, och kallar till sig kriminalteknikerna.

– Vi letar efter ledtrådar, mycket mer kan vi inte säga.

Artikelbild

| De svarta plastsäckarna innehåller insamlat material som polisens tekniker ska finkamma i jakten på bevis.

Också Guldbergs som ligger vägg i vägg med Guldsaxen är förbommat. De blev för ett år sedan utsatta för ett rån mitt på dagen, Stopet på Gamla Torget ett kvarter bort blev förra året utsatt för ett bombattentat och restaurangen New York grill & bar mittemot utsattes nyligen för skottlossning i två omgångar. Ingen har gripits för de gärningarna, så frågan är väl kanske inte om utan när det smäller igen.