Gör storsatsning i Mirum Galleria

Mirum Galleria ska bli mer än bara ett köpcentrum – därför görs nu en storsatsning på en ny nöjesanläggning som öppnar i höst. "Det blir en unik plats för upplevelser", säger Peter Löfquist, centrumchef Mirum Galleria.

12 mars 2019 11:05

Butikerna har blivit något färre.

Istället har andra verksamheter flyttat in i Mirum de senaste åren, som bibliotek, gym och vårdcentral.

Nu gör Olav Thon Gruppen, som äger gallerian, en storsatsning på att skapa ett häftigt nöjesutbud.

I höst slår ett stort eventcenter upp portarna i gallerian.

– Det här är nästa steg i att omvandla Mirum till en levande miljö där olika verksamheter samverkar och skapar en "allt i ett-plats" för Norrköpingsbor, säger Peter Löfquist.

Anläggningen kommer att vara 4 000 kvadratmeter stor och ligga på plan två ut mot Hagebygatan.

Besökarna kommer ha en rad olika aktiviteter att välja mellan. Bland annat kommer det finnas en interaktiv trampolinpark, en VR-upplevelse kallad VREX och bowling med specialeffekter. Det kommer även finnas shuffleboard, biljard, boule och arkadspel med mera samt restaurang och bar.

– Vi är väldigt glada över den kommande etableringen. Mirum ska tillfredsställa behovet av "efter jobbet-aktiviteter", service, mötesplatser och handel, säger Hallgeir Åndal, vd Thon Property, i ett pressmeddelande.

Nöjesanläggningen kommer att heta Event Center Knock 'em down. En liknande anläggning har funnits i Växjö sedan 2016. Nu vill grundarna Malin och Philip Ståhlgren och Zana Canopolat expandera och se om konceptet fungerar även i Norrköping.

– Det började med att jag och Philip var och bowlade en gång och tänkte att vi kan göra det här så mycket bättre. Vi har haft en dröm om skapa något eget och kände att det saknades en plats att umgås med andra, en plats där alla kan samlas, familjer, företag och kompisgäng och pitchade den här idén för Zana och tillsammans lyckades vi skapa det här. Det är en plats för alla. En plats där folk ska kunna slappna av och ha roligt, säger Malin.

– Det är som en fritidsgård för vuxna, fyller Zana i.

De lägger stort fokus vid att skapa företagsevent och centret kommer även ha en konferensanläggning samt en utomhusservering där det kan bli aktuellt med artistuppträdanden.

Hur mycket folk räknar ni med att anställa?

– Vi kommer ta med en del folk upp från Växjö men räknar att anställa ungefär 35 personer. Det handlar om allt från eventvärdar till kökspersonal, säger Malin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson