Gav sig på helt fel systrar

Linnéa Claeson, känd handbollspelare och debattör, attackerades av en okänd man när hon och hennas syster gick ut från varuhuset Spiralen i slutat av maj. Nu åtalas en 32-årig man för ofredande.

I förhör berättar systrarna hur en för dem okänd kille säger något till dem när de går förbi honom och att han kastar någon vätska över dem. Systern frågar då vad han höll på med. Då börjar han skrika åt dem.

Att de är dryga, fucking bithies, samtidigt ringer systern till polisen.

– Jag hör att hon börjar prata om signalement, därför börjar jag filma händelsen. Vi är helt blöta och killen är aggressiv, känns instabil och läskig och skriker "vem fan tror du att du är?" Han skriker att vi är horor och att jag ska hålla käften, säger Linnéa Claeson i polisförhör.

Systern tror att han skrek i närmare 15 minuter.

– Några gånger backar han undan och några gånger är han väldigt tätt inpå. Jag blev väldigt rädd att vi skulle få stryk.

Linnéa Claeson har i förhör sagt att hon inte vet om påhoppet var en slump eller riktat mot hennes engagemang.

Den åtalade mannen, som även åtalas för andra brott, har nekat till ofredande och sagt att en olyckshändelse legat bakom händelsen. Han har samtidigt uttryckt ånger över sitt ordval gentemot de målsägande.

Linnéa Claeson

Är känd som handbollsspelare och grundare av Instagramkontot Assholesonline, där hon medvetandegör sexuella trakasserier och näthat. Claeson bemöter ofta kränkningarna hon blir utsatt för med humor, och hennes inlägg har spridits över hela Sverige samt i grannländerna. Hon grundade Assholesonline 2015, och kontot hade efter två år cirka 160 000 följare. På kontot skriver Claeson mycket om feminism, civilkurage, jämställdhet, diskriminering, antirasism, hbtq-frågor och social utsatthet.

Källa: Wikipedia

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa