Det var förra veckan som oroliga föräldrar hörde av sig till Markus Brunfelt och berättade att okända människor i bilar som cirkulerat på kringliggande gator till skolan försökt locka med sig deras barn.

Minst två elever ska ha berörts och det ska ha gjorts två upphämtningsförsök. En gång innan skoltid, och en gång strax efter.

Brunfelt säger sig inte veta vad personerna har sagt eller lockat med men berättar att de ska ha varit "påstridiga".

Vad tror ni att de är ute efter?

– Vi vet faktiskt inte vad de vill men det är givetvis olustigt för såväl elever, som föräldrar och oss som skola, säger Brunfelt.

Är det här något som ni varit med om tidigare?

– Nej, inte vad jag vet. Det är en ny form av incident.

Brunfelt vill inte på något sätt skapa panik men bedömde ändå situationen så allvarlig att han skickat ut information till föräldrar där han uppmanar dem att prata med sina barn om det här och att eleverna ska vara extra vaksamma.

– Det är en så klart en balansgång hur man ska reagera för man vill inte skrämma upp folk, men i det här fallet bedömde jag att det var viktigt att få ut informationen för att förhindra att något allvarligt skulle hända. Vi har även låtit våra lärare och handledare prata med eleverna om det här, att man ska vara försiktiga, hålla uppsikt och hålla ihop och givetvis inte följa med några okända människor, säger Brunfelt som även berättar att polisen ska vara informerad om händelserna.