Försenad badöppning

Öppnandet av Himmelstalundsbadet försenas i år. Orsaken är att renoverings- och förbättringsarbeten av bassängen dragit ut på tiden.

19 maj 2019 08:00

– Det handlar både om arbetet med att byta ut den gamla vattenreningsanläggningen, men också att det lossnat väldigt mycket kakel i bassängen efter vintern och som vi nu måste laga, innan vi kan öppna badet, säger Viktor Månsson, enhetschef idrotts- och friluftsanläggningar, kultur- och fritidskontoret i Norrköpings kommun.

I fjol var det här gratisbadet öppet 16 juni till 2 september. Vet du när badet i bästa fall öppnas inför den här sommaren?

– Himmelstalundsbadet är planerat att öppna den 15 juni. Det är ungefär en vecka senare än vi planerade från början och det är ett preliminärt datum, eftersom det som sagt är en pågående renovering.

Folkbladet har tidigare skrivit om att Himmelstalundsbadet fräschas upp i år genom att Norrköpings kommun sätter in en helt ny vattenreningsanläggning.

En investering på cirka 11 miljoner kronor, som kommunala Norrevo Fastigheter står för:

– Förutom att vattnet kommer att bli renare och finare, betyder också den här satsningen att reningsanläggningen blir mer driftsäker, säger Daniel Ackermann, kommunikationsansvarig på Norrevo Fastigheter AB..

– Så risken att vi skulle tvingas stänga badet tillfälligt längre fram i sommar, vilket kunde ha blivit fallet med den gamla reningsanläggningen, minskar förstås i och med den här nya satsningen.

Och om du tänker långsiktigt?

– Så kommer den här nya vattenreningen innebära att den säkerställs för de kommande 50 åren, säger Daniel Ackermann.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström