Flinck gästar nytt bokevent

”The Book Lounge”. Det heter bokeventet som syskonen Caroline och David Hedberg just nu förbereder. Thorsten Flinck är en av författarna på plats.

5 maj 2019 10:00

Caroline Hedberg kom ut med sin första roman "Vinteröga" för ungefär ett år sedan. Efter det har hon deltagit i flera bokevent och paneler. Men hon har känt att det saknats något; något mer sammansvetsat, något nära. Därför satte hon igång att smida planer på ett eget bokevent, som nu alltså mynnat ut i "The Book Lounge" på NP33 den 25 maj. Något hon gör tillsammans med sin bror David Hedberg.

– Vi har aldrig jobbat ihop förut, men det går bra, säger hon.

David, som driver en egen eventbyrå i Stockholm, förklarar hur Caroline är hjärnan bakom eventet, "det är hon som kommer med kreativa idéer" som han säger, medan han strukturerar och håller ihop det hela.

– Vi gör det här tillsammans. Det här är inte en mässa som andra stora mässor, utan mer som en mysig lounge, där man kommer närmare de som är här. Personligt, säger han.

För det är så de tänker sig att det ska bli där på övervåningen på NP33: mysigt, sammansvetsat och nära. Inte som på andra mässor Caroline varit på där författarna står uppradade med sina böcker. Här ska i stället olika föreläsare, som formgivaren Niklas Lindblad, varvas med fotografer, som Rebecca Selin och författare, som Simon Häggström, dela med sig av sina tips. Det anordnas workshops i bland annat skaparglädje med konstnären och inspiratören Anna Karolina Larsson.

– När det blir lite närmare, tänker vi att det ska bli lättare att gå från idé till verklighet, att få tips på hur man kan göra. En kreativ dag med något för alla, säger David.

Flera lokala leverantörer och sponsorer gör eventet möjligt och det kommer att bjudas på dryck, medan mat finns till försäljning. Först hade Caroline och David inte tänkt ha något "dragplåster" men på fleras förfrågan tänkte de om. Genom en bekant fick Caroline kontakt med Thorsten Flinck, som kommer och gästar eventet med sin självbiografi "Kom och skratta åt Lilleputt". I torsdags var han på plats på NP33.

– Det är gemytlig stämning i Norrköping, jag bodde här en kortare tid, hos min producent, säger han.

Under eventet kommer han bland annat att läsa ur sin bok.

– Den här historien är värd att berätta för alla. Den är oinställsam. Det finns många som tycker om mig, men lika många som inte tycker om mig. Många har åsikter om mig.

Han behöver även pengar.

– Jag behöver pengar. Mycket pengar, nu. Den uppsättning jag skulle vara med har ställts in, så jag lever på noll och intet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa