Kvinna i 30-årsåldern skriver i sin anmälan till IVO, att hon själv märkte att hon fick en skada under förlossningen

–  Jag hade  svåra nervsmärtor, kunde inte sitt och hade svårt att kissa.Det onda bekräftades direkt i samband med läkarundersökning på bb. Jag fick besked att smärtorna skulle gå över om en månad när svullnaden från förlossningen lagts sig. Men det gjorde dom inte. 

 

På efterkontrollen två månader senare gjorde allt lika ont, men barnmorskan på vårdcentralen ska ha ignorerade det. Under sommaren hänvisade hon kvinnan till fysioterapeut på kvinnokliniken på Vrinnevisjukhuset. 

– Fysioterapeuten som jag träffade där ignorerade också mina skador. Hon skulle ordna ett läkarbesök till mig men när jag sedan kom dit så hade det ställt in. Jag fick söka läkare och vänta in kötiden. 

Ett halvår senare fick hon träffa en läkare på kvinnokliniken, men även hon ska ha ignorerade kvinnans smärta. 

– Jag fick själv söka vidare vård och kom då till smärtkliniken i Linköping. Utan diagnos behandlade läkaren där henne med röntgenblockad genom skelettet i ryggmärgen. Smärtsamma blockader som inte hjälpte.

I augusti 2018 fick kvinnan träffa läkare igen som den här gången undersökte kvinnan och skrev en remiss till bäckensmärtenheten i Linköping, där läkarekonstaterade levatorskador, en muskelskada, genom vaginal undersökning och ultraljud. 

– 5 minuter tog det att få diagnosen. Efter 20 månaders sökande i vårdapparaten. 

I sin anmälan till IVO där hon anmäler läkarna, skriver kvinnan att hon genomgått tortyrbehandlingar utan diagnos som varit helt onödiga.

 

–  Om barnmorskan på efterkontrollen hade skickat remiss till bäckensmärtenheten så hade jag fått diagnos direkt och behandling. Istället har det varit 20 månader där jag fått söka runt själv efter rätt vård.  Jag har fått följdsjukdomar pga av den fördröjda diagnosen. Ledvärk, övervikt, migrän, käksmärtor och onödig strålning på grund av magnetröntgen som inte var befogad har gjort att jag mått så dåligt på grund av den uteblivna behandlingen från vården.

Kvinnan vil ha en ursäkt och ekonomisk ersättning för sitt lidande.

–  Utebliven inkomst på grund av sjukskrivning under 2, 5 års tid och så söker jag svar från vården varför jag blivit utsatt för detta? Jag vill ha en ursäkt och ekonomisk ersättning för mitt lidande.