- Nästan alla biljetterna är sålda till på söndag, så vi räknar med en ny, härlig musikkväll, säger Harry Larsson, ordförande i hembygdsföreningen.

Hur många musiker blir det på scenen?

- Vi blir totalt nio på scenen, berättar Bert Johansson från missionsförsamlingen. Musiken består av trummor, bas, gitarr, dragspel och orgel samt fyra i kören. Men även musikerna hjälper till med sången.

Artikelbild

| - Vånga missionsförsamling firar 150-årsjubileum i år, men vi har inte klart med något jubileumsfirande än, säger medlemmen Bert Johansson. Men till hösten hoppas vi på hitta på något.Foto: Robert Svensson

Och hur stor blir publiken?

- Det får plats 150 personer i salen och vi räknar med fullsatt, säger Harry Larsson. Och det här arrangemanget är öppet för allmänheten, så man behöver inte vara med i hembygdsföreningen eller missionsförsamlingen. Och jag vet publik som kommer ända från Finspång, Skärblacka och Norrköping på söndag.

- Dessutom är det minst 50 procent som kommer tillbaka gång efter gång, tillägger Bert Johansson. Och det tar vi som ett bra betyg till våra musikarrangemang.

Varför började ni arrangera de här musikkvällarna?

- Den första arrangerade vi för tre år sedan, när Hembygdsföreningen firade 75-årsjubileum. Både då och i fjol hade vi det här arrangemanget i slutet av året. Men i och med att folk har så mycket annat för sig inför Lucia och julen, så har vi nu flyttat arrangemanget till februari.

Är repertoaren densamma varje gång?

- Nej, vi byter ut en del sånger i programmet. Men några gamla läsarsånger är önskemål från publiken och måste bara vara med, som Pärleporten, Oh, store Gud, och Oh, hur saligt att få vandra.

Här är alla som ska var med på scenen: Bert Johansson, orgel, Emil Nolér, trummor, Lasse Johansson, bas, Bengt-Göran Carlsson, gitarr och sång, Sverker Wadstein, dragspel och sång, Kerstin Tholén, piano samt Annamaria Johansson, Linnea Nolér och Ingemar Lager, sång.

Pastor Sverker Wadstein svarar även för andakten under kvällen, där man också kommer att anordna en insamlig till Världens Barn.