Det var i mitten av augusti som ett stort pådrag med polis och ambulans larmades till Ektorp efter att en man ringt ambulans och sagt att hans sambo var skadad. Polis kom dock också snabbt till platsen och till slut lyckades man få ut mannen, men först efter att han försökt hugga poliserna genom ytterdörren. Något han var nära att lyckas med eftersom de stod på andra sidan dörren.

Mannen som är i 35-årsåldern hade druckit alkohol under en period och var kraftigt berusad och verbalt mycket elak. När kvinnan låg i sängen satte han sig över henne så att hon inte kunde komma loss och högg en kniv i en kudde som låg precis ovanför hennes huvud, han stack kniven i hennes arm och han höll kniven mot hennes hals samtidigt som han upprepade att han skulle döda henne, hans själv och sonen. Han slog henne med en plåtburk så att hon blödde rikligt "det var som en varmvattendusch".

Han döms för misshandel av sambon, straffvärdet är cirka åtta månaders fängelse. Men han döms även för bland annat försök till mord i två fall, försök till grov misshandel, i fyra fall i samband med att han huggit en kniv genom sin ytterdörr mot poliserna som stod på andra sidan.

Kammaråklagare Thomas Ramstedt kan komma att överklaga domen.

– Det kanske även advokaten gör, jag får fundera eftersom jag bland annat yrkat på att han skulle dömas för grov misshandel av sin sambo, även om längden på straffet, 10 år, var i paritet med vad jag yrkat, säger Thomas Ramstedt.

Läs mer:Åtalet