Fälld för illegala spelautomater

Efter att Skattemyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Lotteriinspektionen tillsammans med polisen genomförde en stor razzia i fyra butiker i Norrköping i fjol, har nu en man dömts av Norrköpings tingsrätt.

12 juni 2015 13:48

Den 44-årige mannen driver My Way-butiken på Kungsgatan, där han sålt tobaksvaror utan varningstext och där han även haft sju direktuppkopplade spelautomater mot internet. Vinsterna kunde hämtas ut ur butikens vanliga kassa. Spelautomaterna har 44-åringen haft i butiken sedan 2013, men de är inte hans utan han har bara upplåtit butiksplats. Spelen ägs av två företag som i sin tur har kopplingar till olika bolag och dotterbolag i flera andra länder.

Ett av dessa, ett företag i Enköping äger två spelautomater och om saldot var på plus så fördelades vinsten mellan bolaget och den nu dömde 44-åringen. För de övriga automaterna menar den ägaren att man har tillstånd utfärdat på Malta.

Enligt tingsrättens dom rör det sig om spelautomater som kräver tillstånd och den som uppsåtligen eller av grov aktsamhet ändå tillhandahåller spelautomater kan dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Den 44-årige mannen döms till 10 200 kronor i dagsböter, samt att han ska betala närmare 430 000 kronor för det han tjänat olagligt på automaterna. Beräkningar gör gällande att automaterna omsatt cirka två miljoner kronor under ett drygt år.

De automater som beslagtagits av polis kommer inte att återlämnas, inte heller de cirka 29 000 kronor i kontanter som beslagtagit eller de beslagtagna tobaksvarorna.

En medlem i Hells Angels, som numer är skriven i utlandet, har stått som anställd i butiken. Han har miljonskulder och är misstänkt för bokföringsbrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -