På söndag är det dags för svenska folket att rösta i Europaparlamentsvalet.
Vissa av dem gör det för första gången.
Jan Björklund besökte på fredagen De Geergymnasiet för att träffa några av dessa förstagångsväljare.
– Det är viktigt att förstagångsväljarna vänjer sig vid att rösta och de sätter sig in i EU-frågan. Det här var ett väldigt bra samtal, säger Björklund.
Han började med att prata om varför han tycker EU-samarbetet är så viktigt och berättade om sin mamma som flydde till Sverige från Norge när landet var ockuperat av Tyskland under andra världskriget.
– När vi i Sverige skulle rösta om vi skulle gå med i EU för 25 år sedan så frågade jag min mamma hur hon skulle rösta och då sa hon att jag kommer rösta ja därför jag var med när Europa inte klarade av att samarbeta. Det var därför jag flydde till Sverige. Det är precis det, det här handlar om: Ska Europa samarbeta eller inte?
Många tycker att det här med EU är lite svårt att få grepp om, att det kan var svårt att förstå vad det egentligen är vi röstar om, men Björklund menar man inte ska krångla till det i onödan.
– Man ska ställa sig följande frågor tycker jag: Det här med europeiskt samarbete är det något bra eller är det något dåligt? Tycker vi att det är bra, ska vi då samarbeta mer och om vad i så fall? Eller ska vi samarbeta mindre än vad vi gör i dag? Svarar man på de frågorna så faller det ut rätt enkelt hur man kan rösta för partierna tycker olika. Liberalerna är det parti i Sverige som tycker Europasamarbetet är viktigast och vi tycker att vi ska samarbeta mer.
När Björklund hade pratat färdigt fick eleverna chansen att ställa frågor till honom. Ska Europa ha en gemensam armé? Hur tänker ni kring gemensamma arbetarvillkor i Europa? Kommer Brexit få några kedjereaktioner? Det var några av frågorna som kom upp.
– Det var mycket bra frågor och det är ofta de frågorna man får, om klimatet, brottsbekämpningen, ekonomi och försvaret.
Gabriella Leo och Wilma Andersson från skoltidningen Lärkan fick chansen att göra en egen intervju Björklund.
Nyttigt, roligt men också lite pirrigt menade de.
– Det är en stor politiker så det är klart man blir lite skakig och nervös, men det var en nyttig erfarenhet. Man tror att politiker är så väldigt seriösa personer, men när man pratat med dem inser att man de är vanliga människor och att man kan fråga om lite vad som helst, säger Gabriella.