En våg av fickstölder

Nu går polisen ut och varnar för ficktjuvar i länet efter närmare 70 troliga stölder de senaste veckorna. I Norrköping har stölder skett i centrum och i Mirum galleria.

16 maj 2019 09:11

Den senaste tiden har antalet anmälningar om fickstölder gått upp i länet. Polisen går nu ut med en varning på sin hemsida efter att man nu hanterare minst ett 15-tal fall sedan den 30 april. I Linköping utreds för tillfället ett 10-tal anmälningar om fickstölder men under samma period har också anmälningar om försvunnet gods kommit in från samma områden. Polisen misstänker därför att det totalt rör sig om ett 40-tal stölder av plånböcker och/eller mobiltelefoner – stölderna har skett i centrala Linköping och i Tornby.

Även i Norrköping syns detta mönster – under samma tidsperiod har man här fått in fem anmälningar om fickstölder men även här ser man också ett ökat antal anmälningar om försvunnet gods. Polisen tror att det handlar om ett 30-tal stölder och även här är stölderna centrerade till Norrköpings centrum men dessutom till Mirum galleria.

Polisen har ingen misstänkt för stölderna än så länge och nu vill man ha kontakt med personer som gjort några iakttagelser "eller har andra tips som kan göra att stölderna klaras upp" – numret är 114 14.

I samband med detta ger man också några tips, man skriver på hemsidan: "Polisen vill också be allmänheten om extra vaksamhet, och att man har tillsyn över sina tillhörigheter, särskilt när man rör sig i folktäta områden. Detta för att motverka stölder."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa