Efter nya jävsanklagelser

Jävsanklagelserna mot de båda åklagarna i målet kring högskoleprovsfusket kan vara intressant för andra i målet också, därför lämnade de även in till tingsrätten i Norrköping.

12 augusti 2019 20:30

Det är den huvudåtalade 27-åriga brodern som genom sin advokat Edward Lundqvist anmält åklagarna för jäv eftersom han menar att de varken varit öppna med allt förundersökningsmaterial eller undersökt eventuella andra misstänkta gärningsmäns medverkan.

Advokat Carla Pantzar representerar den yngre brodern i målet.

– I nuläget har inte vi sådana anklagelser eller vad man ska kalla det för. Vi avvaktar och ser vad som framkommer i min klients målskamrats anmälan. I nuläget har jag bara läst det som står i tidningen, säger Carla Pantzar.

Läs mer: Åklagarna anklagas för jäv

Advokat Mikael Abrahamsson, som är brödernas pappas försvarare har inte heller han hunnit ta del av anmälan när Folkbladet når honom på telefon.

– Eftersom jag inte talat om det med min klient så har jag inga kommentarer i alla fall inte i nuläget, säger han.

Han anser dock att det är bra om samtliga inblandade i målet får ta del av den handling om misstänkt jäv när det gäller åklagarna som även ska ha lämnats in till Norrköpings tingsrätt under måndagen.

Göta Hovrätt återförvisade målet till Norrköpings tingsrätt efter att domaren och lagmannen Lars-Gunnar Lundh ansetts jävig, ny huvudförhandling är nu preliminärt utsatt till slutet av januari, början av februari nästa år.

Folkbladet har sökt åklagare Anna Lander för en kommentar.

Läs mer:Rättegången måste tas om pga domarjäv

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -