Drabbad av skadegörelsen

Carmen Gonzalez son samt hennes pappa ligger begravda på S:t Johannes kyrkogård och bägge gravarna drabbades av skadegörelsen. Men då drog en vän till hennes son igång en swishinsamling.

26 november 2018 15:00

Vandaliseringen på S:t Johannes kyrkogård innebär förluster i värde när det gäller gravlyktor och övriga föremål som placeras vid gravarna, dessa är nämligen gravrättsinnehavarnas egendom och köpta av privatpersoner. Men värre ändå är naturligtvis de känslor som rörs upp hos dem som har nära och kära begravda på kyrkogården vars gravar vandaliserats utan någon orsak eller förklaring.

Norrköpingsbon Carmen Gonzalez har både sonen Jordan och sin pappa vilande på S:t Johannes kyrkogård. Hon hade dagarna innan köpt nya gravlyktor och varit vid gravarna och gjort fint när hon på lördagsmorgonen fick höra vad som hänt på kyrkogården.

– Jag var där i går kväll (läs söndag) och såg att det hade drabbat både min sons och min pappas gravar: saker var sönderslagna och kringspridda, berättar Carmen Gonzalez för Folkbladet.

– Jag fattar inte hur någon kan göra såhär, man känner sig kränkt. Jag grät när jag såg hur gravarna såg ut.

Men det finns ett ljus i den här tråkiga händelsen. En kompis till hennes framlidne son blev naturligtvis upprörd när han såg vad som hänt.

– Han hörde av sig och frågade efter mitt telefonnummer och om jag hade swish. Jag förstod inte vad det handlade om men han sa att jag skulle få en överraskning, säger Carmen Gonzalez.

– Han hade dragit igång en swishinsamling till mig så att jag kan göra fint igen hos min son. Det är flera som swishat och nu ser man verkligen hur fina vänner man har. Massor av människor har delat inlägget på Facebook och hört av sig så det märks att folk verkligen bryr sig när något sådant här händer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa