Digitaliseringsdirektör hoppar av

John Prpic har dragit tillbaka sin ansökan till tjänsten som digitaliseringsdirektör i kommunen. Därmed fortsätter rekryteringsprocessen.

7 december 2017 10:21

Turerna kring den nyinrättade tjänsten har varit många. I måndags skickade kommunens informationsavdelning ut ett pressmeddelande där det stod att John Prpic blir kommunens digitaliseringsdirektör. Samma dag kom ett nytt pressmeddelande att beslutet inte hunnits tas upp i kommunstyrelsen, vilket gjorde att tjänsten rent formellt inte tillsatts. Media uppmanades då att dra tillbaka artiklar om att tjänsten tillsatts.

I torsdagens tidning publicerade vi en intervju med John Prpic där vi skrev att han föreslås bli kommunens digitaliseringsdirektör. Han sa då bland annat:

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli den första digitaliseringsdirektören i Norrköpings kommun. Det känns både utvecklande och spännande att som infödd Norrköpingsbo nu få tillfälle att verka på hemmaplan i en kommun där både tillväxt och utveckling går på högvarv.

Klockan tio på torsdagsförmiddagen kom så ett nytt pressmeddelande från Norrköpings kommun. Där kunde man nu läsa att ”kandidaten som presenterades av kommunen har valt att dra tillbaka sin ansökan”.

– Detta är en viktig strategisk tjänst med många utmaningar, som ska ta kommunens förändringsarbete framåt. Kommunen fortsätter nu rekryteringsprocessen av ny digitaliseringsdirektör, säger nu kommundirektör Martin Andreae.

I pressmeddelandet kan man läsa att ”Norrköpings kommun beklagar att den dåvarande kandidaten presenterades innan det formella beslutet var fattat av kommunstyrelsen. Skälet var att handlingarna i ärendet var diarieförda och därmed offentliga. Kommunen kommer nu att se över rutinerna kring presentationen av kandidater till kommunstyrelsen och hur man kan bli tydligare i kommunikationen”. Jakten på en ny digitaliseringsdirektör fortsätter därmed.

John Prpic själv säger att han och kommunen inte var överens om alla detaljer och att han därför valde att dra tillbaka sin kandidatur.

– Vi har haft en jättebra process, men man gick ut med den här publikationen lite för snabbt. Alla detaljer var inte lösta och i går kväll (läs onsdag kväll) hade jag och Martin Andreae ett möte för att lösa dem. Men vi tycker olika om vissa detaljer och efter mötet gjorde jag en reflektion och kom fram till att jag drar tillbaka min kandidatur, säger han.

Han vill inte gå in på vilka detaljer det är, och säger att rekryteringsprocessen varit bra.

Vad ska du göra nu då?

– Jag har kvar mitt jobb som CIO/strategisk IT-chef i Mjölby kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa