"Det var en rejäl smäll"

Det var, enligt polisen, en rejäl smäll när bilföraren i 35-årsåldern som misstänks ha varit drograttfull medvetet körde på poliserna på E4:an utanför Norrköping på onsdagsmorgonen.

15 maj 2019 13:29

Det började i Väderstad klockan fem på onsdagsmorgonen då polisen fick samtal om att en bilist körde i mycket hög hastighet norrut på E4:an.

– Det visade det sig vara en hyrbil som skulle ha lämnats tillbaka på tisdagseftermiddagen, uppger polisen.

En polispatrull försökte stoppa bilen utanför Linköping men föraren vägrade att stanna på polisens stopptecken. Föraren fortsatte istället att köra i mycket hög hastighet mot Norrköping.

Vid Klinga försökte polisen på nytt att stoppa bilen med hjälp av spikmatta men även här lyckades bilföraren köra förbi.

Strax efteråt lyckades polisen med hjälp av flera polispatruller att låsa in bilen och sänka farten så att bilföraren, en man i 35-årsåldern, kunde stoppas.

– I samband med det körde, som vi misstänker, personen medvetet på polisbilen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Det ska, enligt polisen, ha varit en rejäl smäll vilket ledde till skador på både polispatrullen och polisbilen som fick bärgas från platsen.

Skadeläget på polispatrullen var på onsdagsförmiddagen oklart. De kontrollerades av ambulanspersonal men bedömdes inte behöva akut sjukhusvård.

Bilföraren greps misstänkt för ett flertal brott; stöld alternativ häleri av föremål som anträffades i bilen, våld mot tjänsteman genom att köra på en polispatrull, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och slutligen olovligt brukande av hyrbilen som mannen körde. Han anhölls på förmiddagen av åklagare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Perk