Delfinen är tillbaka i Bråviken

Den är tillbaka.

Vid lunchtid fick Simon Edänge, 24, dagens överraskning – när han såg en delfin ute vid Stenskär i Bråviken.

27 maj 2015 13:56

Den har till mångas människors förtjusning synts lite överallt längs med den östra östersjökusten de senaste veckorna: vid Sankt Anna, vid Kolmården och vid Nävekvarns hamn.

Nu är flasknosdelfinen, av okänt kön, tillbaka i närheten av Krokek.

Simon Edänge stod och övade på en presentation till jobbet när han upptäckte något, inte särskilt långt från bostaden på Strandvägen.

– Jag såg en fena sticka upp, sedan att det verkligen var en delfin. Men tyvärr lyckades jag inte få någon bild med mobilen, den var lite för långt borta. Det är verkligen något speciellt att se den simma ute i Bråviken, säger Simon till Folkbladet.

Förra veckan berättade vi om Christer Casselsjö som satte sig i sin kajak och lyckades paddla en halvtimme bredvid delfinen – utan att den verkade att störas det minsta.

Forskningschefen på Kolmårdens djurpark Mats Amundin förklarade också tidigare varför den kan ha tagit sig in i Bråviken.

– Det är gott om mat. Jag såg den själv i dag, den var inne på grunt vatten där det är gott om strömming, sa han då till TT.

Fast den kan nog vara lite ensam, tippade Amundin.

– Jag försökte lyssna efter den signaturvissling som varje delfin har. Men jag hörde ingen, den kanske har gett upp. Det var nog länge sedan den snackade med en kompis. Framåt sommaren när strömmingen går ut till havs så vill den nog ta sig ut ur Östersjön.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tim Södergren –