Fem åtalas för kidnappad flicka

Den 52-årige Norrköpingsbo som misstänks för att ha fört bort sin 13-åriga dotter från hennes skola åtalas nu, tillsammans med fyra andra personer, för kidnappningen.

12 mars 2014 09:11

Det var den 18 oktober förra året som tre män tog den 13-åriga flickan från en ort på Öland. De tvingade in henne i baksätet på en bil inför kamrater.

Flickan försökte fly genom att öppna bildörren och hoppa ut men blev då fasthållen av pappan. En av männen aktiverade barnlåset i bilen så att hon inte kunde öppna dörren.

Tryckte ner henne

Färden gick mot Norrköping. Under färden passerade de en poliskontroll varpå flickan trycktes ner i baksätet för att undvika att bli upptäckta. Pappan ska även ha tagit flickans mobiltelefon och tagit ut sim-kortet så att hon inte skulle gå att spåra.

De tre männen som var med vid kidnappning förde flickan till ett hus i Västervik där fyra av de åtalade, två kvinnor och två män som tillhör samma familj, bor. Flickan ska vid flera tillfällen ha försökt lämna huset men stoppats av familjemedlemmarna.

Efter ett dygns vistelse i huset tog pappan med dotter. Först åkte de till Linköping där han bytte bil och sedan fortsatte färden till Norrköping.

Gick till polisen

Den misstänkte 52-årige pappan blev snabbt efterlyst och anhållen i sin frånvaro. En anhörig till pappan gick till polisstationen i Norrköping med dottern. 52-åringen anhölls då misstänkt för olaga frihetsberövande. Flickan återvända tillbaka till sin mamma på Öland.

Enligt åklagaren har de åtalade personerna tillsammans planerat bortförandet.

De fem kommer inom kort att ställas inför rätta misstänkta för olaga frihetsberövande. Åklagaren har kallat flera vittnen som är i 13-årsåldern och som såg hur flickan fördes bort mot sin vilja.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Perk